Aandeel Omega Pharma vandaag een tijd geschorst

© BELGAPLUS
Redactie KW

Het aandeel Omega Pharma is bijna de hele dag geschorst op Euronext Brussel, meldt beurswaakhond FSMA. Het aandeel werd geschorst in afwachting van een persbericht. Omega Pharma biedt verzorgings- en gezondheidsproducten aan die de consument zonder doktersvoorschrift kan verkrijgen en begon destijds zijn activiteiten in Zwevegem. Het stapte in 1998 naar de beurs.

Gedelegeerd bestuurder Marc Coucke, het Belgisch-Nederlandse investeringsfonds Waterland en enkele andere partijen onderhandelen al een paar maanden over een eventuele beursexit. Twee weken geleden bleek dat de transactie in de laatste rechte lijn zat. Nu blijkt dat de holding Couckinvest, de controlerende aandeelhouder, een vrijwillig openbaar overnamebod uitbrengt aan 36 euro per aandeel die nog niet in het bezit is van Couckinvest of Omega Pharma. Het is de bedoeling om de beursnotering van Omega Pharma op NYSE Euronext te beëindigen.

Verhuizing van Zwevegem naar Nazareth

Omega Pharma begon zijn activiteiten in 1987 in Zwevegem maar verhuisde een tiental jaar geleden naar Nazareth, omdat het in Zwevegem niet mocht uitbreiden. Marc Coucke woont in Vichte.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier