Aan de verdrinkingsdood ontsnapte vrouw dankt haar redders in Nieuwpoort met champagne

Redactie KW

An Van De Maele, de 51-jarige vrouw die gisteren na een crash aan het sluizencomplex van de verdrinkingsdood werd gered, keerde deze namiddag terug naar de plaats van het onheil om haar drie ‘reddende engelen’ met een fles champagne te bedanken. Militair Pascal Ronsse, Jan Vanhoucke en Noël Bertier van DAB Vloot, zullen het zware ongeval en de reddingsoperatie niet snel vergeten. “Het ging allemaal zo vlug, ik herinner me niks meer”, zegt de vrouw.

Dinsdagmiddag gebeurde aan het sluizencomplex in Nieuwpoort een bijzonder spectaculair ongeval. Aan hoge snelheid verloor een 51-jarige vrouw uit Vlaams-Brabant de controle over het stuur van haar wagen, vloog over een rotonde en dook het sluizencomplex in.

Geen beweging in voertuig

Pascal Ronsse, lid van de Militaire Politie, zag het ongeval gebeuren en bood onmiddellijk hulp. “Ik deed mijn schoenen uit en trui af en sprong in het water. De voorkant van de wagen zonk, terwijl ik geen beweging in het voertuig zag.” Gelukkig kon de vrouw via de achterbank toch haar zinkende auto verlaten. “Daarna trok ik haar in het ijskoude water naar de kant”, zegt Pascal Ronsse uit Bredene.

Inmiddels waren ook Jan Vanhoucke en Noël Bertier uit Nieuwpoort ter hulp gesneld. “We zagen het ongeval gebeuren en renden ook naar de plaats van het ongeval. We haalden een boei en konden zo het duo naar de trap even verderop loodsen.”

Champagne als beloning voor heldendaad

Deze middag bedankte de vrouw haar drie redders met een fles champagne. “Dit zijn helden voor mij. Ik weet totaal niet meer wat me gisteren overkwam.” De vrouw kon vanmiddag het ziekenhuis van Veurne verlaten. (LVA)

Aan de verdrinkingsdood ontsnapte vrouw dankt haar redders in Nieuwpoort met champagne

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws editie Kust. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier