A18 tussen Jabbeke en De Panne soms ware racebaan

Redactie KW

Snelheidsduivels lijken de jongste tijd de A18/E40 tussen Jabbeke en De Panne maar wat graag te verwarren met een racebaan. Maandagnamiddag 8 augustus waren diverse autobestuurders tussen Mannekensvere en Oostduinkerke nog getuige van een race tussen een BMW en een Porsche.

Regelmatig zijn er meldingen van straatraces op de autosnelweg E40/A18 tussen Jabbeke en De Panne. Maandag 8 augustus scheurden een BMW en een Porsche – beiden met Britse nummerplaat – aan hoge snelheden over de autoweg. Op zaterdag 23 juli nog onderschepte de politie er een man die aan een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur tegen een andere auto aan het racen was.

De federale politie kent het fenomeen van de races en heeft het toezicht op de A18/E40 verhoogd. „Er zijn controles door zowel gestreepte politiewagens als anonieme dienstvoertuigen”, klinkt het bij de politie. „Naast de gewone snelheidscontroles met de multanova zijn er regelmatig ook met onderschepping. Auto’s die dan te snel rijden, worden onmiddellijk na de vaststelling van een snelheidsovertreding uit het verkeer gehaald.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier