A capella-festival Stemvork in Torhout gaat niet door

© Johan Sabbe
Redactie KW

De tweede editie van het tweejaarlijkse Torhoutse a-capellafestival Stemvork gaat niet door. De slechte economische omstandigheden liggen aan de basis van die beslissing : er is onvoldoende sponsoring gevonden.

De eerste uitgave van Stemvork in de bosrijke omgeving van het diocesaan centrum Groenhove in Torhout werd in 2011 nochtans een overrompelend succes : met stijlvolle muziekoptredens van hoog niveau en liefst 1.400 toeschouwers.

Al zes groepen gecontacteerd

Dus planden de organisatoren met enthousiasme een tweede editie voor 2013 : op zaterdag 28 september op dezelfde mooie locatie. Er werden onder voorbehoud zelfs al zes groepen gecontacteerd : Carmel a Capella uit Israël, Foolmoon uit Hongarije, Niniwe uit Duitsland en drie Belgische gezelschappen, waaronder het Torhoutse Septem Viri, waarin spilfiguur van het organisatiecomité Bart Van Synghel zelf meezingt.

Niet op kwaliteit beknibbelen

“Helaas blijken we als gevolg van de ongunstige economische tijden dit jaar geen hoogstaand festival te kunnen garanderen”, aldus Bart. “We willen niet op de kwaliteit beknibbelen. We richten onze blik nu op 2015. Uitstel wordt hopelijk geen afstel. Het Vlaamse cultuurlandschap is rijk aan festivals en vanzelfsprekend zoeken die allemaal hun eigen sponsors. Daardoor is het voor ons niet evident om voldoende financiële steun bij bedrijven en overheden te vinden.”

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier