92-jarige Ingelmunstenaar viert eindejaar in de kou

Redactie KW

De 92-jarige Marie-José Deschuyter maakte de koudste eindejaarsdagen mee sinds lang. In haar bejaardenwoning werkte al voor Kerstmis de verwarming en het warm water niet.

Al jaren woont Marie-José in een OCMW-bejaardenwoning in de Nieuwstraat. Ze heeft het daar naar haar zin, alhoewel regelmatig het warm water of de verwarming uitvalt. Op donderdag 20 december – net voor de eindejaarsdagen – was het weer van dat en viel de verwarming, inclusief het warm water, uit.

De familie hoopte dat het snel opgelost zou worden, maar de loodgieter die voor de gemeente werkt was met vakantie. Twee weken later zette kleindochter Vicky Bossuyt een bericht op haar Facebook-profiel, waarin ze haar ongenoegen uitsprak over deze situatie.

OCMW-voorzitter Katrien Vandecasteele gaf toe dat er een probleem is. “Onze technische dienst keek om vuurtjes te plaatsen bij die bejaarde mevrouw. En ook onze OCMW-secretaris ging al langs om te kijken of alles in orde was. Er moeten daar immers nieuwe leidingen worden gelegd. Dit moet echter gebeuren door een erkende vakman en dat kon dus niet gebeuren door de mensen van onze technische dienst. Op maandag (6 januari, padi) begint de loodgieter met het uitvoeren van de werken.”

(Patrick Depypere)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 10 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier