9 op de 10 ondernemers sponsoren lokaal verenigingsleven

Redactie KW

Volgens Unizo steunen bijna 9 op de 10 West-Vlaamse ondernemers – 88 procent om precies te zijn – het lokale verenigingsleven. Unizo maakte de cijfers bekend naar aanleiding van Dag van de Klant. Aan de lokale ondernemers in West-Vlaanderen deelde Unizo het voorbije weekend zo’n 6.000 rozen uit.

Naar jaarlijkse traditie worden in West-Vlaanderen niet alleen de klanten op de Dag van de klant in de bloemetjes gezet. De provincie West-Vlaanderen grijpt de Dag van de Klant namelijk aan om haar erkenning voor de lokale ondernemers uit te drukken. Namens de provincie werden door de West-Vlaamse afdelingen dan ook 6. 000 rozen overhandigd aan hun eigen lokale ondernemers. In daggemeente Oostnieuwkerke heeft gedeputeerde Marleen Titeca-Decraene tijdens het ontbijt persoonlijk de rozen uitgedeeld aan de aanwezig handelaars en hen zo bedankt voor hun dagelijkse inzet.

Lokale verankering

Maar Unizo maakte ook bekend dat 9 op de 10 ondernemers in onze provincie – en dat is meer dan het Vlaamse gemiddelde – het lokale verenigingsleven sponsoren. Vooral sportclubs krijgen financiële steun van lokale middenstanders, naast jeugdbewegingen en andere verenigingen.

Bedrag steun stijgt

71% van de West-Vlaamse van de kmo’s sponsort meer dan 500 € op jaarbasis. Ter vergelijking met nationale cijfers: in 2008 was maar 57 % van de kmo’s bereid om zoveel te sponseren. Meer dan 10 % van de kmo’s sponsort zelfs meer dan 5.000 € op jaarbasis. De meeste kmo’s sponsoren occasioneel naar aanleiding van bepaalde evenementen of activiteiten. Gezien de lokale verwevenheid, trekken vooral lokale activiteiten de aandacht van de ondernemers. Toch is er ook 9% die in heel Vlaanderen sponsort en zelfs nog 5 % van de kmo’s die internationaal sponsort.

(JG, foto Unizo)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier