9 jaar gevorderd voor schietpartij uit wraak

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft maandag voor de rechtbank van Brugge een celstraf van negen jaar gevorderd voor een man van Tsjetsjeense oorsprong. Hij schoot in april op een Albanese rivaal.

De feiten speelden zich af op 1 april 2010 op de hoek van het Wapenplein met de Louisastraat in Oostende. De beschuldigde schoot drie maal op de Albanees die in een wagen zat te wachten. Het slachtoffer werd daarbij gewond aan zijn been, maar mocht de dag zelf het ziekenhuis nog verlaten.

Bedreigd
De schietpartij zou een wraakactie zijn. De Tsjetsjeen had eerder in café Harry’s Place een mes in de arm gekregen van de Albanees. De dag nadien trok hij met zijn broer opnieuw naar het café en werd toen beschoten door de Albanees. Daarna werd hij ook nog eens lange tijd bedreigd, zegt de advocaat van de beschuldigde Tsjetsjeen. Omwille van die bedreigingen kocht hij een vuurwapen. In april van dit jaar kwam hij zijn rivaal tegen toen die in zijn wagen aan een bankkantoor in Oostende geparkeerd stond. Hij vuurde drie maal in diens richting.

Het vonnis in deze zaak staat gepland op 8 november.

(Belga/BS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier