9 en 18 maanden celstraf voor drugsdealers

Redactie KW

Twee Roeselaarse drugsdealers zijn dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 9 tot 18 maanden en elk een boete van 16.500 euro. Hun Antwerpse leveranciers kregen respectievelijk drie jaar en zes maanden en twee jaar effectieve celstraf. In totaal verklaarde de rechter ruim 350.000 euro drugsopbrengsten verbeurd.

De bal ging in het najaar van 2008 aan het rollen. De 23-jarige Roeselarenaar Mao V. wierp zich steeds meer op als dealer in het Roeselaarse uitgaansleven. Hij kreeg daarbij hulp van de 24-jarige Bram D. uit Roeselare. Regelmatig ging V. naar Antwerpen om zich te bevoorraden bij de neven Nourredine D.A. en Mourad Z.T., twee Rotterdamse Antwerpenaars.

Bij hen troffen de speurders 15.000 euro cash, één kilogram cannabis, 760 gram heroïne en meer dan drie kilogram heroïnemix aan. Beiden bekenden sinds 2008 drugs te verkopen. Volgens het openbaar ministerie gebeurde dat op grote schaal.

Mao V. was via het gewichtheffersmilieu met hormonale producten in contact gekomen en via deze weg met het portiers- en het drugsmilieu. Hij werd veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan zes maanden effectief. Bram D. kreeg 9 maanden voorwaardelijke celstraf. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier