88-jarige man uit Veldegem aangevallen door bok

Redactie KW

Odiel Vantieghem en Margaretha Vantieghem uit de Krombekestraat mochten recent nog hun briljanten huwelijksjubileum vieren, maar een paar dagen later beleefde Odiel zowat de schrik van zijn leven toen hij werd aangevallen door een schapenbok.

In een naburige weide loopt er immers een kolos van een schapenbok, die er door zijn gestalte wel robuust uitziet maar nog nooit abnormale dingen had uitgespookt. Toen Odiel Vantieghem (88) de aardeweg naar zijn woning aan het herstellen was, ontsnapte de schapenbok door over de omheining te springen. De bok viel Odiel onverwachts aan terwijl hij met zijn schop putten aan het vullen was. Gelukkig bleef Odiel, die van geen kleintje vervaard is, zijn schop stevig in de handen houden om zich te verdedigen en het dier af te weren. Maar de bok bleef maar aanvallen. Odiel werd door de bok alsmaar verder achteruit gedreven tot aan zijn garage, waar hij zich kon verschansen.

Bok naar de eeuwige jachtvelden

De eigenaar van de bok werd opgebeld en hij slaagde er in om hem terug in de weide te krijgen, niet zonder evenwel ook een pandoering te krijgen. Odiel is blij dat hij er zonder kleerscheuren van af kwam. Het avontuur was overigens het laatste voor de schapenbok : uit de eeuwige jachtvelden zal hij niet meer weten te ontsnappen.

(RS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier