87-jarige cafébaas wil gesloopt café in Moerkerke heropbouwen

Redactie KW

Café Oberbayern langs de Natiënlaan in Moerkerke werd begin deze week gesloopt voor de aanleg van de nieuwe snelweg. De emoties werden de 87-jarige uitbater te veel en hij werd opgenomen in het ziekenhuis. Maar de patron laat zich niet uit zijn lood slaan. Hij wil en zal een nieuw café bouwen.

Henri Raeman wist al jaren dat hij zich gewonnen moest geven voor de omvorming van de Natiënlaan tot snelweg, maar bleef tot de laatste dag café houden. De emoties liepen zo hoog op dat Henri in het ziekenhuis werd opgenomen met klachten aan het hart.

Ondertussen is Henri aan de beterhand. Sterker, hij heeft grote plannen. Zo heeft hij een caravan gekocht en zal hij blijven wonen op de plaats waar zijn café stond. Bovendien diende hij bij het gemeentebestuur van Damme een bouwaanvraag in om een nieuw café te bouwen. Die aanvraag is intussen goedgekeurd.

“Vader is beslist van plan om, als het café over een jaar klaar is, er opnieuw achter de tapkraan te staan. Hij zal dan 88 jaar zijn, maar denkt dat hij 20 is”, lacht zoon Eddy, die ook getroffen werd door de aanleg van de nieuwe snelweg. Zijn frituur De Stroopijp, vorig jaar nog verkozen als beste van de provincie, moet ook plaats ruimen.

(DD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier