82-jarige oplichtster uit Nederland pluimt gefortuneerde Vlaamse mannen

Redactie KW

Een 82-jarige Nederlandse vrouw is in de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf voor het oplichten van gefortuneerde, oudere, Vlaamse mannen.

De mannen reageerden op contactadvertenties van de vrouw in de krant De Standaard. Daarin gaf ze zich uit voor een gefortuneerde klassedame die een nieuwe relatie zocht na het overlijden van haar man. Al snel begon ze haar slachtoffers om geld te vragen. Ze maakte hen wijs dat ze geld nodig had om een erfenis in Zwitserland vrij te krijgen.

Geen geld voor dossierkosten

Wegens zogezegd acuut geldgebrek had ze zelf het geld niet om de advocaat en dossierkosten te betalen. Om het vertrouwen van haar slachtoffers te winnen huurde ze op de Zeedijk een luxe-appartement, waar ze samen met haar 43-jarige dochter woonde. De geleende bedragen gaf ze echter nooit terug. Toen de mannen haar door hadden, verbrak ze elk contact. Toen ze dreigden met een klacht zei ze hen dat dit geen zin had, omdat ze geen bezittingen had in België. e meeste slachtoffers dienden daarom geen klacht in. Een man uit Bonheiden schonk 122.000 euro aan de vrouw. Hij diende wel een klacht in en kreeg als burgerlijke partij een schadevergoeding toegewezen. De dochter werd eveneens veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke celstraf wegens medeplichtigheid.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier