8000 muziekliefhebbers voor John Hiatt

Redactie KW

Het Cactusfestival in Brugge dat ook vandaag nog loopt, lokte gisteren zo’n 8000 muziekliefhebbers naar het Minnewaterpark. De regen die de hele dag van de partij was, hield de echte fans dus niet tegen. De sfeer zat er sowieso goed in, weer of geen weer.

Het regende ouwe wijven toen de experimentele rockband Yeasayer zijn opwachting maakte op het Cactus Festival in Brugge. Maar dat kon geen festivalganger deren. Het was nog eens genieten van de psychedelic rock van deze 4 jongens uit New York die ons land een beetje als een tweede thuis beschouwen.

“België was de eerste plaats waar we speelden op het Europese vasteland. Het is altijd een beetje als een thuis geweest. We speelden op veel festivals. We namen een live-album in Brussel op. We zorgen er altijd voor dat we op elke tour naar België komen”, aldus Chris Keating van Yeasayer.

Singer songwriter John Hiatt was de klepper van de avond: “We zijn blij dat we voor de eerste keer op het Cactusfestival zijn. Maar ik zie geen enkele cactus. Grapje. Een prachtige stad. Toffe mensen. We zijn echt blij om hier te zijn”. (SS/KB)

Meer vanavond op Focus en WTV vanaf 18.30u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier