80-jarige man reed in paniek door tot Calais

Redactie KW

De 80-jarige Antoon Louagie arriveerde vorige week zaterdag na een begrafenis niet terug thuis in Leisele, maar belandde met zijn auto in Calais. Er werd een internationale zoekactie gestart, maar het avontuur liep gelukkig goed af.

Antoon Louagie vertelt zijn merkwaardig verhaal van op zijn ziekbed in het ziekenhuis in Veurne. “Ik was met familie op een begrafenismaaltijd in Avekapelle”, vertelt Antoon Louagie. “Nadien zei mijn neef Luc dat ik moest achterrijden. Ik volgde hem een tijdje, maar in Veurne besloot ik om de autosnelweg te nemen en via Adinkerke naar Leisele te rijden. Op het moment dat ik de afrit in Adinkerke wilde nemen, haalde een grote vrachtwagen met oplegger mij in. Daardoor geraakte ik niet van de snelweg af”, zegt hij.

“Ze dachten dat ik half dood was”

“In paniek reed ik altijd maar verder richting Frankrijk. Tot ik in een dorpje bij Calais uitkwam”, zegt Antoon. “Ik heb aan een woning aangebeld en legde in mijn beste Frans mijn situatie uit. De bewoner alarmeerde de hulpdiensten. Eerst kwamen de gendarmes, dan de brandweer en tenslotte de ziekenwagen. Ik neem bloedverdunners en heb enkele verwondingen. Maar ze dachten dat ik half dood was door een ongeval. Zo belandde ik in het ziekenhuis van Calais. Ik vroeg om mijn familie te bellen, maar dat lukte niet. Dat niet een van die Fransen een woord Nederlands sprak, vergemakkelijkte de zaak ook niet.”

Paniek thuis

“Wij waren in paniek”, zegt zoon Jos Louagie. “Met familie en vrienden en de politie hebben we zaterdagnacht en zondagmorgen heel Leisele en omstreken uitgekamd. Zonder resultaat. Er werd een internationale zoekactie gestart, onder meer met inzet van helikopters.” …

(MMA voor kw.be)

Uitgebreide versie én afloop van Antoons avontuur… in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 19 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier