80 extra opvangplaatsen voor kinderen in Roeselare tijdens grote vakantie

Redactie KW

In Roeselare komen er tijdens de grote vakantie 80 extra opvangplaatsen voor kinderen bij. De Vlaamse overheid versoepelde de regelgeving voor de buitenschoolse opvang en daar speelt Roeselare met een pilootproject meteen op in. De buitenschoolse opvang De Speelvogel van de stad zorgt voor het personeel en de organisatie.

Over een goeie maand is het grote vakantie en dan is het voor veel jonge ouders ook zoeken naar een geschikte opvang voor hun bengels. In Roeselare is er wat dat betreft goed nieuws. Er komen 80 extra plaatsen bij doordat de regelgeving over buitenschoolse opvang is versoepeld Maar de vraag voor kinderopvang blijft dan nog groter dan het aanbod. Schepen Griet Coppé: “Zeer zeker maar doordat we zo snel reageerden op de regelgeving kunnen we nu toch 80 extra kinderen opvangen. In feite zijn er dat nog meer want als ouders deeltijds werken kunnen wij zelfs tot 100 extra kinderen opvangen.”

Nestfunctie

De kinderen kunnen in Roeselare terecht in De Verrekijker in Rumbeke en in de Acaciaschool. Scholen staan in vakantieperiodes meestal leeg en dat moet in de toekomst anders. Een nieuw decreet is daarvoor in de maak. De Roeselaarse Acaciaschool speelt daar nu al op in. Niiki Corveleijn, Pedagogisch medewerker De Speelvogel: “‘t Is zo dat we het lokaal zullen aankleden met versieringen zodat het leuk en speels wordt en niet zomaar een lokaal is. Het is hun lokaal gedurende de vakantie.”

De stad wil wel ook de nestfunctie bewaken met één personeelslid voor 14 kinderen. Personeelsleden van de Speelvogel krijgen hiervoor een contractverlenging en steun van jobstudenten. Voor de stad kost dit niets extra want ouders moeten wel betalen voor de opvang.

80 extra opvangplaatsen voor kinderen in Roeselare tijdens grote vakantie

Bekijk hier de reportage

(BS/KV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier