8 nieuwe brandweermannen gezocht

Redactie KW

Het gemeentelijk vrijwillig brandweerkorps organiseert op zaterdag 3 en zondag 4 oktober een opendeur. Op zaterdag kunnen de kinderen zich uitleven in de kazerne, op zondag staan er diverse demonstraties en oefeningen gepland. Het korps is momenteel ook op zoek naar acht nieuwe collega’s.

De spuitgasten zijn momenteel overigens op zoek naar 8 nieuwe krachten. “Er zijn zowel vacatures in de Stadense als in de Westrozebeekse post”, vertelt luitenant Degrave. “De vacatures zijn er doordat een aantal brandweerlui straks zestig wordt, leeftijd waarop je bij de spuitgasten verplicht met pensioen moet.”

“Om lid te worden van het korps moet je achttien zijn en een geneeskundig onderzoek ondergaan. Verder wordt je fysieke geschiktheid bekeken aan de hand van een aantal sportproeven.. Als je slaagt in zowel de fysieke als medische testen kan je de opleiding van 130 uur aanvatten. Een goede beschikbaarheid overdag en een geschikt rijbewijs voor alle brandweervoertuigen is geen verplichting maar een pluspunt.”

Mannen of vrouwen die zich geroepen voelen kunnen een lid van het korps aanspreken of zich melden op 0476 62 85 07 of op de mailadressen ronny.degrave@edpnet.be of staden.cdt@brandweervlaanderen.be. (Carl Bruneel)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 18 september 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier