7 jaar effectief voor Brugse cocaïnedealer

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft strenge straffen uitgesproken voor een bende cocaïnedealers.

Kopstuk Pol V.W. werd veroordeeld tot zeven jaar effectieve celstraf. Het openbaar ministerie had een verbeurdverklaring van 2,8 miljoen euro gevorderd, maar die werd teruggebracht tot 100.000 euro.

Bruggeling Pol V.W. zou gedurende acht jaar wekelijks een kilo cocaïne uit Nederland hebben ingevoerd. Hij dealde die cocaïne in het Brugse en zette daarvoor ook vier subdealers in. Hun advocaten pleitten voor een werkstraf of een straf met uitstel.

Vrijspraak

De verdediging van de hoofdbeklaagde ging voluit voor de vrijspraak. Meester Walter Van Steenbrugge en meester Joachim Meese voerden aan dat de strafvordering onontvankelijk is. Er was volgens hen immers geen duidelijke aanleiding om het onderzoek te starten. Daardoor kan de verdediging niet controleren of er toen procedurefouten zijn gemaakt.

De rechtbank veroordeelde Pol V.W. tot een effectieve gevangenisstraf van zeven jaar. Hij werd echter niet onmiddellijk aangehouden. Subdealer Pascal W. liep al veroordelingen op voor drugsfeiten en werd veroordeeld tot vier jaar effectief. De drie anderen kregen celstraffen deels met uitstel of een werkstraf.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier