7 inbrekers en 2 dieven gearresteerd tijdens grootscheepse nachtelijke controle

Op diverse op- en afritten van autowegen werden auto's en chauffeurs gecontroleerd. (Foto NSK)
Redactie KW

Bij een controleactie waaraan 130 politiemensen van diverse korpsen in het zuiden van de provincie deelnamen, zijn in de nacht van woensdag op donderdag 11 mensen gearresteerd. Onder wie zeven inbrekers, twee dieven en twee Franse drugrunners.

De politie heeft bijna 600 auto’s gecontroleerd. Twee auto’s werden ook in beslag genomen. De actie liep ook in het station van Kortrijk waar 12 treinen werden doorzocht. In totaal werden iets meer dan 1.200 mensen gecontroleerd.

Zes korpsen

Aan de actie die woensdagavond omstreeks 20 uur startte en liep tot 2 uur donderdagmorgen werkten politiemensen van de zone Vlas (Kortrijk), Riho (Roeselare), Gavers (Harelbeke), Midow (Meulebeke), Grensleie (Menen) en Mira (Waregem) mee. Over het hele grondgebied van het gerechtelijk arrondissement Kortrijk werden controles uitgevoerd. Er liepen controles aan de grensovergang met Frankrijk en met Wallonië, aan diverse op- en afritten van de autowegen en in vrijwel alle stadscentra van de deelnemende politiezones.

Federale diensten

Behalve agenten van de lokale korpsen namen ook federale agenten met drug- en speurhonden aan de actie deel. Er werd ook een helikopter van de federale politie ingezet. Verder namen nog de luchthavenpolitie van Wevelgem en leden van de dienst Vreemdelingenzaken en van het gemeenschappelijk Frans-Belgisch douane- en politiecommissariaat in Doornik aan de zogenoemde ‘pack’-actie deel.

Minister Bourgeois

Eén van de auto’s die werden gecontroleerd, was de dienstwagen waarmee Vlaams minister Geert Bourgeois van Brussel naar Izegem reed. De auto werd, net zoals die van de andere autoweggebruikers, in Deerlijk even aan de kant gezet. Er volgde een visuele controle, maar de chauffeur van de minister kon zonder problemen zijn reis voortzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier