69-jarige vrouw gedood – kleinkind opgepakt

Redactie KW

De politie heeft zondagavond in een woning langs de Normandiëlaan in Middelkerke het levenloze lichaam aangetroffen van de 69-jarige bewoonster. De vrouw werd volgens het parket met geweld om het leven gebracht. De 20-jarige kleinzoon van de vrouw, die op hetzelfde adres woont, is opgepakt. Ze hadden vrijdagavond ruzie.

De politie ontdekte het lijk nadat een buurvrouw alarm had geslagen. Ze had haar buur al twee dagen niet gezien en stelde vast dat het licht dag en nacht bleef branden. De vrouw verloor bij de feiten veel bloed. In de bloedplas stonden schoenafdrukken. Hoe ze precies om het leven is gebracht, moet een lijkschouwing uitwijzen.

De politie arresteerde onmiddellijk de kleinzoon. Hij is bij haar gedomicilieerd maar verblijft er niet altijd. Volgens de woordvoerder van het Brugse parket vroeg hij regelmatig zijn grootmoeder om geld. Wat hij met het geld deed, werd niet bekend gemaakt. Na zijn arrestatie werd aan de schoenen van de kleinzoon bloed aangetroffen. Dit wordt verder onderzocht.

De 20-jarige zal volgens het parket binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter worden geleid met vraag tot aanhouding wegens oudermoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier