67 villa-appartementen rond historische Villa Emma in Adinkerke

Redactie KW

Het woonproject Villa Emma in Adinkerke krijgt dan toch vorm. Dit jaar nog starten de wegenwerken. Er was in het verleden veel protest van buurtbewoners die vreesden dat de Villa Emma zou verdwijnen en er was ook angst voor verkeersoverlast.

“Villa Emma is geen beschermd monument maar toch streven we naar het behoud”, zeggen Eric en Bram Haerhout van Immo Albatros. “Meer zelfs, het zal een centrale rol spelen in het woonproject want het wordt de vaste thuishaven van de residentiële manager. Rondom de villa komen dan 67 appartementen verspreid over 7 villablokken. Er zullen 3 types van appartementen voorzien zijn met telkens 2 slaapkamers, een terras en een oppervlakte van 80 tot 110 m².”

Eind dit jaar starten de wegenwerken. “De bouw van de eerste appartementen is gepland in het voorjaar van volgend jaar”, gaan Eric en Bram Haerhout verder. “In de loop van 2015 hopen we de eerste te kunnen opleveren. We hebben gedacht aan voldoende parkeergelegenheid op de site zelf. Bij de blokken aan het water komen er ondergrondse parkeerplaatsen en de drie blokken bij de Kasteelwijk krijgen buitenparkings. De verkeersontsluiting gebeurt via de Stationstraat. Er komt een wandel- en fietsverbinding via de Kasteelwijk.”

(GUS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier