650.000 euro subsidies voor 3 toeristisch-recreatieve projecten

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert 650.000 euro in drie nieuwe toeristisch-recreatieve projecten in West-Vlaanderen. Met de subsidies wil de minister de uitbouw en vernieuwing van toeristische infrastructuur aanmoedigen. De gesubsidieerde projecten zijn de renovatie van het badengebouw in Zeebrugge, de vernieuwing van het bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek en infrastructuurwerken voor boottochten in het natuurgebied De Blankaart in Diksmuide.

Het badengebouw op de dijk van Zeebrugge huisvest de dienst voor toerisme, preventiediensten en strandreddersdiensten. Het gebouw heeft last van binnenstromend regenwater en voldoet niet meer aan de hedendaagse noden. Daarom zal de stad Brugge het gebouw volledig afbreken en een nieuwbouw realiseren. De ruimte voor toeristisch onthaal op het niveau 0 (Zeedijk) wordt professioneler, kwalitatiever en gastvrijer ingericht. Op niveau -1 (strand) komen er ruimtes voor de redders, berging, garage, douches, kleedruimte en toiletten voor het publiek. Voor deze vernieuwbouw ontvangt de stad Brugge 293.000 euro Vlaamse subsidie.


Na 10 jaar is het toeristisch bezoekerscentrum voor Ieper en de Westhoek (West-Vlaanderen) aan vernieuwing toe. In het bezoekerscentrum krijgen de informatiebalie, de toeristische shop, de streekexpositie, het sanitair voor bezoekers en de signalisatie een grondige opknapbeurt (300.000 euro subsidie). Met de vernieuwing van het bezoekerscentrum (gerealiseerd tegen 2012) maakt Ieper zich stilaan klaar voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog in 2014-2018.

In het moerasrijk natuurgebied De Blankaart in Diksmuide kan je vandaag al op verkenning met een fluisterboot. Enkele infrastructuurwerken zorgen er voor dat de natuurbeleving op het water nog kan worden uitgebreid, met toertochten en een veerdienst. Zo wordt een brug over de Houtensluisvaart verhoogd om er onder door te kunnen varen en wordt een veilige en toegankelijke opstapplaats aangelegd. Voor deze investeringen krijgt Natuurpunt Beheer vzw een subsidie van 57.000 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier