635 bezwaarschriften tegen hoogspanningslijn tussen Zeebrugge en Zomergem

Redactie KW

Tegen het project Stevin, de geplande 380.000 volt hoogspanningslijn tussen de windparken op zee en het binnenland, zijn 635 bezwaarschriften ingediend. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA).

Met het project Stevin wil Elia windenergie van de windparken op zee aan land brengen en naar het binnenland transporteren. Daarvoor moeten nieuwe hoogspanningsstations gebouwd worden in Zeebrugge en Zomergem. En er moet ook een hoogspanningslijn tussen die twee plaatsen komen.

Protest

Het is nu aan de Vlaamse Commissie Ruimtelijke Ordening (VLACORO) om de bezwaarschriften te bundelen en volgens de aard van de opmerkingen te behandelen. Binnen de 90 dagen moet VLACORO een advies aan de Vlaamse regering uitbrengen, die daarna het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) moet vaststellen. Met uitsteltermijnen inbegrepen, zal dat maximaal over 270 dagen gebeuren. Daarna komt een advies van de Raad van State, vooraleer het definitieve GRUP van kracht wordt.

Tegen de plannen was er de voorbije maanden flink wat protest te horen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier