62-jarige Koksijdse verdacht van oplichting

Redactie KW

Dinsdag 4 november heeft de onderzoeksrechter in Veurne de 61-jarige Leono D. uit Koksijde aangehouden. De vrouw maakte een bejaarde ‘vriendin’ grote sommen geld afhandig.

Leona D., een 61-jarige vrouw uit Koksijde, ontpopte zich tot ideale gezelschapsdame van een 88-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. Volgens het onderzoek plunderde de vrouw tussen de 25.000 en 28.000 euro van de rekening van de bejaarde dame.

Leona D. had blijkbaar met grote schulden te kampen en gebruikte het geld om onder meer deurwaarders te betalen. Ze kocht er echter ook kleren mee – onder andere een heel arsenaal bh’s – en een 20-tal handtassen. De oude, alleenstaande vrouw had Leona D. zonder aarzelen haar bankkaart en codenummer gegeven.

De geslepen oplichtster zorgde ervoor dat de correspondentie van de bejaarde op haar eigen adres arriveerde, zodat het slachtoffer geen bankuittreksels te zien kreeg. De bank kreeg echter argwaan en contacteerde zelf de oude vrouw. De politie deed de rest. Vrijdag oordeelt de raadkamer of Leona D. verder aangehouden blijft. (MMA)

Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 7 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier