60tal betogers voert actie in centrum tegen kappen Lappersfortbos

Redactie KW

Een zestigtal mensen heeft gisteravond een optocht gehouden door de straten van Brugge. De manifestanten wilden protesteren tegen de ontruiming en het kappen van een deel van het Lappersfortbos.

De actievoerders verzamelden om acht uur gisteravond op het ‘t Zand. Daar was de politie massaal aanwezig om de orde te bewaren, want de betogers hadden geen toestemming gegeven om te manifesteren. Aanvankelijk daagde maar een kleine groep mensen op.

De actievoerders verspreidden zich daarna in de straten van Brugge, maar keerden later terug naar ‘t Zand. Uiteindelijk daagden toch enkele tientallen milieuactivisten op en werd in de straten van Brugge een kat en muis spelletje gespeeld met de politie. In de buurt van het station kwam het tot de bezetting van een paar kruispunten. Tot grote rellen kwam het niet, toch moest de politie een paar heethoofden administratief aanhouden.

Intussen raakte ook bekend dat 4 Belgen voor de rechtbank moeten verschijnen omdat ze gisteren geweld gebruikten tegen de politie. Ze wilden door de versperring breken tijdens de ontruiming van het Lappersfortbos. Bij die ontruiming raakten 4 agenten gewond. Eén Britse vrouw is overgeleverd aan de dienst vreemdelingenzaken en wordt het land uitgezet.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS of klik op VIDEO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier