600 GSM-werpers op strand van Bredene

Redactie KW

In Bredene vond donderdag het Belgisch kampioenschap GSM-werpen plaats. Zo’n 600 kandidaten hadden zich vooraf ingeschreven. Vandaag was het rijtje schuiven voor wie alsnog een gooi naar de titel wilde wagen. Het concept is simpel. Wie zijn GSM het verst gooit, is kampioen. De wedstrijd maakt deel uit van een originele campagne om afgedankte mobiele telefoons te recupereren.

Het was al een populair spelletje bij de Grieken en Romeinen. Maar een beetje moderne atleet laat de kogel of de speer aan de kant en gooit met zijn GSM. Wie weet wordt het misschien in de toekomst een nieuwe olympische discipline, want er komt heel wat bij kijken.

In Finland doen ze het al jaren. Daar is GSM-werpen zelfs een nationale sport. Het is de tweede keer dat er in Bredene een kampioenschap wordt georganiseerd. Vorig jaar was de beste worp net geen 63 meter. Dit jaar gooide iemand maar liefst 81 meter ver.

Voor wie het niet zag zitten om met zijn eigen GSM te gooien waren er automaten met afgedankte modellen. De opbrengst van deze verkoop gaat naar een fonds voor kankerbestrijding. De weggeworpen telefoons worden ingezameld en ecologisch verwerkt.

(BV)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier