6 West-Vlaamse brouwerijen krijgen kwaliteitslogo ‘Belgische Hop’

Redactie KW

De vzw Hop reikte de eerste certificaten uit aan de brouwerijen die hun speciaalbieren met minimum 50% Belgische hop brouwen. Op de flesjes van deze brouwerijen prijkt voortaan het kwaliteitslogo ‘Belgische Hop’.

Dit kwaliteitslogo werd in september gelanceerd en wordt toegekend aan bieren gebrouwen met minimum 50% Belgische Hop. De vzw kreeg sinds september 25 aanvragen van brouwerijen om dit kwaliteitslogo te mogen gebruiken voor hun speciaalbieren. De brouwerijen die na onderzoek het kwaliteitslogo toegekend kregen, zijn: Brouwerij Jessenhofke uit Hasselt, Seizoensbrouwerij Vandewalle uit Lo-Reninge, Brouwerij Van Honsebrouck uit Ingelmunster, Brouwerij Den Tseut uit Oosteeklo, Brouwerij De Plukker uit Poperinge, Brouwerij De Antwerpse Brouwcompagnie nv, Brouwerij Sint-Bernardus uit Watou, Brouwerij Den Triest uit Kapelle op den Bos, Brouwerij Verstraete uit Diksmuide, Brouwerij Smisje uit Oudenaarde en De Struise Brouwers uit Oostvleteren.

Kwaliteit in de kijker

Deze brouwerijen mogen voortaan op de flesjes van hun geselecteerde speciaalbieren het logo ‘Belgische Hop-HoublonBelge – Belgian Hops’ gebruiken. Met dit initiatief wil de vzw Hop de goede kwaliteit van de Belgische hop in de kijker zetten en de Belgische hoptelers steunen. Op de website www.belgischehop.be (online vanaf begin maart 2012) zal zowel voor de consument, de brouwer als voor de hoptelers informatie te vinden zijn. Ook de brouwerijen met het logo worden er uitgebreid voorgesteld.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier