6 gewonden bij zware botsing op Torhoutse Steenweg in Leffinge

Redactie KW

Maandagavond botsten 2 zware wagens op mekaar op de Torhoutse Steenweg ter hoogte van Leffinge. Er vielen 6 gewonden.

Het ongeval gebeurde omstreeks 23.20 uur op de Torhoutsesteenweg ter hoogte van de Klemskerkeweg. Een Mercedeskwam uit de Klemskerkeweg en wou de Torhoutsesteenweg oprijden, maar de bestuurder merkte de Range Rover, die in de richting van Oostende reed, niet op. De volumewagen kon een aanrijding niet meer vermijden,

De klap was enorm en beide voertuigen kwamen pas enkele meters verder tot stilstand. De brandweer en de politie van Middelkerke werden opgeroepen, en ook de politie van Oostende kwam bijstand leveren. In de Range Rover zaten drie personen uit De Haan. De 46-jarige bestuurder en zijn passagiers van 21 en 17 jaar werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. In de Mercedes zaten eveneens drie personen, uit Ichtegem en Gistel. De 57-jarige bestuurder en een meisje van 18-jaar waren er het ergst aan toe.

Ook zij werden, samen met de tweede passagier, een 16-jarige jongen, naar het ziekenhuis overgebracht. In totaal kwamen drie ziekenwagens ter plaatse om alle gewonden af te voeren naar het ziekenhuis. De politie sloot de Torhoutsesteenweg meer dan twee uur af voor alle verkeer. Beide bestuurders werden na het ongeval aan een ademtest onderworpen, maar die was negatief. Ze hadden niet gedronken.

(JT, DJ foto JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht en De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier