57 burgemeesters openen nieuw Plopsa Theater in Plopsaland De Panne

Redactie KW

In Plopsaland De Panne is zondagnamiddag het Plopsa Theater geopend. De bouw van het theater kostte in totaal 6 miljoen euro.

De nieuwe Samson &Gert Zomershow ging er in première voor 1.400 toeschouwers. De burgemeester uit de kinderserie kwam samen met 57 collega’s het lint doorknippen.. Ook minister Turtelboom, staatssecretaris Wathelet en Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten waren erbij. Het nieuwe Plopsa Theater wordt na het Casino Kursaal in Oostende de grootste theaterzaal aan de Belgische kust.

Algemeen directeur Steve Van den Kerkhof legde in zijn speech uit dat het Plopsa Theater op verschillende manieren zal gebruikt worden. Zo zal Plopsaland er zijn eigen parkshows houden en verhuist de Kerstshow van Samson en Gert van Antwerpen naar De Panne. Ook externe partijen zullen de theaterzaal met 1.406 zetels kunnen huren. Hetzelfde geldt voor de foyer die plaats biedt aan meer dan 1.400 personen.

Van 15 juli tot 16 augustus kunnen bezoekers van Plopsaland in het Plopsa Theater de nieuwe zomershow van Samson en Gert bekijken. Tijdens het weekend worden ze afgelost door Kabouter Plop en de ‘Plop op vakantie’-show.

(Belga, SJ, foto’s SJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier