52 inbreuken bij grote controleactie pleziervaartuigen

Redactie KW

De administratie der Douane en Accijnzen heeft het afgelopen weekend 52 pleziervaartuigen betrapt die niet in regel waren. Het ging om een grootscheepse controleactie in de jachthavens van Nieuwpoort, Blankenberge, Zeebrugge, Oostende, Bergen, Statte, Péronne, Dinant, Vilvoorde, Genk, Hasselt en Visé. In totaal werden 193 vaartuigen gecontroleerd.

De actie spitste zich voornamelijk toe op belastingontduiking. Van alle recent aangekochte jachten werd gecontroleerd of de BTW betaald was.

Het grootste deel van de inbreuken was evenwel terug te brengen op het gebruik van illegale brandstoffen. 57,69 procent van de betrapte vaartuigen bleek op “rode diesel” te varen. Een minderheid van 9,62 procent maakte gebruik van laboratoriumdiesel. 21,15 procent van de overtredingen betrof belastingontduiking en één boot was niet in orde met het inschrijvingsbewijs. Daarnaast werd in een aantal jachten drugs gevonden.

De controleactie werd uitgevoerd in samenwerking met de FOD Financiën, de FOD Mobiliteit, de FOD Volksgezondheid, de scheepvaartpolitie, de federale en de lokale politie. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier