51 sporters gecontroleerd bij grootschalige actie in fitnesscentra in de provincie

Redactie KW

In vier fitnesscentra in onze provincie werd woensdagavond een grootschalige controleactie gehouden. In totaal werden 51 personen gecontroleerd. Eén sporter was in het bezit van verboden middelen. Er werden nergens in de fitnesszalen zelf verboden stimuli aangetroffen.

Politie en controleurs vielen woensdagavond gelijktijdig binnen in de Iron Gym (Oostende), Fitness4Live (Zwevegem), Iso Gym (Izegem) en Olympia Fitness (Blankenberge). De actie werd gecoördineerd door het parket van Ieper en de nationaal hormonenmagistraat Clarysse.

Gescreend door federale politie

Aan de grootscheepse actie werkten verschillende diensten mee : de federale politie van Brugge en Kortrijk, de lokale politiezones van de betrokken gemeenten, de West-Vlaamse politieschool, het Federaal Voedselagentschap, het Federaal Geneesmiddelenagentschap en een team van dokters van Medisch Verantwoord Sporten van de Vlaamse gemeenschap.

“De vier centra waren vooraf door de federale politie gescreend”, zegt het parket van Ieper. “Aandacht ging onder meer naar personen die omwille van gebruik van verboden stimuli of van wie vermoedens van gebruik van stimulerende middelen en anabolica bekend bestaan.”

In de fitnesscentra werden in totaal 51 personen gecontroleerd. “De politie zocht in sporttassen, voertuigen en kleedkamers. Dokters onderwierpen hen aan een medische controle.” Eén persoon was in het bezit van verboden middelen. Er werd een proces-verbaal opgesteld en de gevonden producten werden voor verder onderzoek naar een labo doorgestuurd.

Niks gevonden in de centra

In alle andere gevallen wordt gewacht op het resultaat van het onderzoek van de urinestalen. Da wordt pas binnen twee à drie weken verwacht. Er werden geen processen-verbaal tegen de uitbaters opgesteld. In de zalen zelf werden geen verboden producten aangetroffen. Er zijn ook geen sporen gevonden dat in de centra een handel met verboden producten zou bestaan. (JPT-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier