50e Cartoonfestival in Knokke-Heist is volledig gratis

14/07/11 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Van 17 juli tot 18 september loopt de 50ste editie van de Cartoonale. Bij gelegenheid van het gouden jubileum worden enkele nieuwe initiatieven boven de doopvont gehouden, waaronder een cartoonroute.

Twee maanden lang worden er meer dan driehonderd cartoons uit alle hoeken van de wereld geëxposeerd in het Tentoonstellingspaviljoen op het strand aan het Casino. Centrale luik wordt de overzichtstentoonstelling '50 jaar cartoons'. Conferencier en humorist Geert Hoste selecteerde daarvoor vijftig pareltjes van cartoons. Voor de internationale wedstrijd stuurden 587 cartoonisten uit 76 landen meer dan 2.000 tekeningen in. De Gouden Hoed gaat dit jaar naar de Luxemburger Paul Leurs. Tweede is Stefaan Provijn en derde Mohammad Ali Khoshkam uit Iran.

Cartoonroute

Nieuw dit jaar is de Cartoonroute, een fietstocht die je langs de vijftig plezantste plekjes van Knokke-Heist leidt. Onderweg kun je je hoofd door deze speciaal door de top van de Belgische cartoonisten ontworpen panelen steken en voor een hilarische foto zorgen.

(JH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Lees meer over: