50 West-Vlaamse jongeren naar Wereldjongerendagen in Madrid

Redactie KW

Zondag zijn vijftig West-Vlaamse jongeren vertrokken naar de Wereldjongerendagen in Madrid. De dienst voor jongerenpastroraal Brugge organiseert voor hen een pelgrimstocht door de Pyreneeën over Zaragoza naar Madrid. Over een week komen ze dan aan in Madrid. De gebedsweek daar wordt afgesloten met een plechtigheid met paus Benedictus.

Onder het motto OLé, Ontmoeten, Leven en Evangelie zijn zondag 50 West-Vlaamse jongeren op weg naar de Wereldjongerendagen. Voor ze daar hun tenten opslaan gaan ze eerst nog op pelgrimstocht.

“Die tocht is eigenlijk een pelgrimstocht”, zegt Rik Cloet van het Brugse bisdom. “Iedere dag stappen wij ongeveer 25 kilometer en iedere dag hebben wij ook een thema waar rond we bezinnen”.

De jongeren, allemaal tussen de 16 en 30 jaar zullen op tocht samen bezinnen over het leven en hun geloof. “Ik denk dat het heel tof zal zijn”, zegt Mathias Decan voor het vertrek. “Het wordt een soort van bezinning, nadenken over het leven in stilte, wandelen en met vrienden weggaan. Dat is heel tof”, klinkt het.

Ook de ouders zien het nut van de pelgrimstocht in. “Als ik jonger zou zijn, zou ik het zeker nuttig vinden om mee te gaan. Ik vind dat het een goede manier is om te rijpen, om volwassen te worden”, zegt Luc Decan.

Op 21 augustus keren de West-Vlamingen terug, nadat ze de slotplechtigheid met paus Benedictus hebben bijgewoond. (SV/SG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier