50 uur werkstraf voor koppel geldgraaiers uit Koekelare

Redactie KW

Een koppel uit Koekelare dat gestolen bankbiljetten had opgeraapt op straat in Zedelgem, heeft van de rechter 50 uur werkstraf gekregen.

De Brugse strafrechter heeft Tim B. en Kelly C. veroordeeld tot 50 uur werkstraf voor de bedrieglijke verberging van 100 euro. Het koppel uit Koekelare graaide het ronddwarrelende geld mee in Zedelgem. Een anonieme brief praatte hen aan de galg.

Op 20 april sloeg een Oost-Europese inbrekersbende toe in Torhout. Achternagezeten door de politie gooiden ze in Zedelgem een kluis uit het raam. De kluis spatte open, waardoor er bijna een miljoen euro zomaar op straat ronddwarrelde. Tim B. en Kelly C. reden voorbij met de wagen en graaiden een briefje van 100 euro mee.

Ondanks vele oproepen in de media bracht het koppel, in tegenstelling tot vele anderen, het geld niet terug. Op 6 mei ontving de politie een anonieme brief waarin stond dat het koppel maar liefst 3.700 euro had meegenomen. Bovendien kochten ze een stift aan om de echtheid van het geld te controleren. Hun advocaat Antoon Luca vroeg om zijn cliënten opschorting van straf te geven.

De rechter ging niet in op die vraag en vond een principiële bestraffing noodzakelijk. Beide beklaagden kregen naast een boete van 150 euro een werkstraf van 50 uur opgelegd. Als ze die niet uitvoeren, wordt de straf omgezet in een celstraf van drie maanden.

(Belga/A.D.)

50 uur werkstraf voor koppel geldgraaiers uit Koekelare

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier