50.000 bezoekers voor paardenrennen van Oostende Koerse

Redactie KW

‘Oostende Koerse’ lokte de afgelopen tien maandagen 50.000 toeschouwers naar de vernieuwde Wellingtonrenbaan. De organisatie spreekt van een onverhoopt succes, en breit volgend jaar zeker een vervolg aan het succesverhaal.

Het was vier jaar geleden dat er op de hippodroom in Oostende nog eens rendagen werden georganiseerd. Een groot gemis, zo blijkt nu. De nieuwe organisatie ‘Oostende Koerse’ was met 50.000 toeschouwers verspreid over tien rendagen op maandag een schot in de roos. Ook op de laatste koersdag lokte de paardenrennen opnieuw een volle tribune en een volle evenementenhal.

“Overdonderd”

Jaak Pijpen, ambassadeur en het gezicht van ‘Oostende Koerse’ is opgetogen en verrast door het succes. “Van de eerste koersdag voor de zomervakantie tot de laatste koersdag na de vakantie zijn we overdonderd geweest. Optimisten hadden vooraf gehoopt op 1.200 bezoekers per rendag. Het hoogste aantal bezoekers was 7.000 mensen. Oostende heeft een traditie voor paardenkoers, en iedereen is duidelijk tevreden dat er opnieuw rendagen zij”, zegt Jaak Pijpen.

2e editie

De organisaties van ‘Oostende Koerse’ was in handen evenementenbureau Eventor. Organisator Olivier Orlans kijkt al vooruit naar de tweede editie. “Dit evenement heeft zoveel mogelijkheden dat we er zeker mee doorgaan. Voor volgend jaar hebben we nu al verschillende nieuwe ideeën en zal het concept verder uitgewerkt worden. De paardensport op zich is niet krachtig genoeg om wekelijks duizenden mensen te lokken. Daarom wilden we ‘Oostende Koerse’ organiseren met een strik errond. De optredens van Vlaamse artiesten, de kinderanimatie, en de pronostieken van Jaak Pijpen met bekende Vlamingen waren een succe”, aldus nog Olivier Orlans.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier