50.000 bezoekers voor opendeurdagen Zeebrugse marinebasis

Redactie KW

De Marine heeft zaterdag en zondag naar schatting 50.000 bezoekers geteld voor de opendeurdagen in de Zeebrugse marinebasis. Traditioneel houdt de Marine tijdens het tweede weekend van juli opendeur. Ook dit jaar kreeg de basis bezoek van een ruime delegatie buitenlandse schepen. Meest opvallende was een Duitse onderzeeër.

“Zaterdag zijn we gestart met ongeveer 25.000 bezoekers”, zegt basiscommandant Philippe Cornez. “Zondag was de topdag met naar schatting 30.000 bezoekers. Daarmee zijn we weer in ons opzet geslaagd. Deze opendeurdag heeft immers een dubbel doel: De burger tonen waarmee defensie bezig is en jonge mensen warm maken voor een job aan boord van onze schepen of elders binnen de Marine.”

Marineschepen blijven mensen aanspreken. Dit jaar mocht de Marine zelf pronken mat haar fregat F931 Louise Marie. Dat fregat vertrekt in augustus op piratenjacht voor de kust van Somalië. De A962 Belgica kreeg dit jaar een ereplaats. Het Oceanografisch onderzoekschip behoort net 25 jaar tot de Belgische vloot. Verschillende bondgenoten stuurden grote en kleine schepen. Groot-Brittannië en de Verenigde Staten werden vertegenwoordigd door een fregat.

Eén van de bezoekers aan de opendeurdag was federaal minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V). (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier