5 verdachten dodelijke steekpartij Torhout nog 3 maanden in cel

Redactie KW

De raadkamer van Brugge heeft vrijdag de aanhouding verlengd van vijf verdachten van de dodelijke steekpartij in Torhout. Drie van de vijf gaan in beroep tegen hun verlengde aanhouding.

De vijf mannen worden verdacht van de moord op de 21-jarige Jeroen Balloey uit Ichtegem en van dubbele moordpoging op een 45-jarige man uit Wevelgem en een 36-jarige man uit Torhout. De slachtoffers vielen vrijdagnacht 15 juli bij een nachtelijke raid in de stationsbuurt in Torhout.

RAW 13

Speurders richtten onmiddellijk hun pijlen op het hiphopmilieu. De dagen daarop werden vijf verdachten aangehouden. Alle vijf hebben ze banden met de hiphopgroep RAW13. De verdachten gaven wel toe dat ze die avond in Torhout waren, maar ontkennen hun deelname aan de feiten. Donderdag konden hun advocaten nog de beelden bekijken die door veiligheidscamera’s gemaakt zijn in de Stationsstraat in Torhout.

De Brugse raadkamer verlengde de aanhouding van alle vijf met drie maanden op verdenking van moord en dubbele moordpoging. Het beroep tegen de verlengde aanhouding wordt binnen de twee weken behandeld door de kamer van inbeschuldigingstelling van Gent.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier