5 nieuwe ringstaartmaki’s in Bellewaerde Park

Redactie KW

Nu vrijdag komen er in Bellewaerde 5 nieuwe ringstaartmaki’s toe. Dat zijn halfapen, die oorspronkelijk uit Madagascar komen. Ze hebben hun naam te danken aan hun opvallende lange pluimstaart met 14 witte ringen, die afgewisseld worden met zwarte ringen. Vanaf vrijdag worden de 5 nieuwe ringstaartmaki’s geïntroduceerd in de huidige groep. De ringstaartmaki’s zitten in Bellewaerde Park samen met de witkoplemuren op het apeneiland, dat voor de bezoekers toegankelijk is van 14.30 tot 15.30 uur.

Olifanten

De twee mannelijke olifanten Po-Chin en Assam, die in 2004 naar Bellewaerde Park kwamen, zijn nu 9 jaar oud. Na de zomer vertrekken ze elk naar een andere Europese zoo, waar ze kennis mogen maken met enkele vrouwtjes in het kader van een internationaal kweekprogramma waar Bellewaerde Park aan deelneemt. Bellewaerde Park zal dan twee nieuwe jonge olifantenbullen mogen verwelkomen.Om het transport van de olifanten zo vlot mogelijk te laten verlopen, krijgen Po-Chin en Assam momenteel dagelijks training, waarbij ze leren wennen aan een zogenaamde ‘bracelet’ rond hun voeten. Later zullen ze ook trainen met een transportcontainer, zodat ook zo’n ruimte voor hen niet onbekend is.

Junior Dierenverzorger

Omdat de dierenverzorgers van Bellewaerde Park vaak de vraag krijgen of een bezoek achter de schermen mogelijk is, kunnen dierenliefhebbers nu op een ochtend ‘junior dierenverzorger’ worden: ze mogen met de vaste verzorgers op pad om de dieren van ontbijt te voorzien. Eerst krijgen de olifanten en de giraffen hun ontbijt. Daarna mogen de deelnemers aan de slag met borstel en schop om hun stallen schoon te maken. Daarna mogen ze in de dierenkueken helpen met het klaarmaken van de maaltijden voor de andere dieren: apen, leeuwen, tijgers, zebra’s, flamingo’s… In Bellewaerde Park moeten ruim 200 dieren dagelijks gevoederd worden. Kilo’s appels, wortelen, sla en tomaat passeren dagelijks door de keuken.

Word peter of meter

Op aanvraag van enkele bezoekers werd ook een ander nieuw project opgestart: men kan peter of meter worden van een dier. Zowel individuen als bedrijven kunnen zich over een ‘petedier’ ontfermen. Dit houdt in dat ze een vast bedrag schenken voor hun dier, dat Bellewaerde Park investeert in voeding, medische kosten en huisvesting. Peters en meters krijgen in ruil een seizoenspass om hun petekindje op elk moment te kunnen bezoeken. Ze krijgen ook een certificaat en een bordje met hun naam bij het verblijf van hun dier. Een uitgebreide lijst met alle dieren vind je terug op de website. Tot nu toe hebben 11 dieren al een peter of meter gevonden: een tijger, drie doodshoofdaapjes, twee stokstaartjes, twee mara’s, een kapucijnaap, een Wallaby en een zwaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier