5 % meer eerstejaars aan Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende

Redactie KW

De Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende start dit academiejaar met 5 procent meer eerstejaarsstudenten. Vooral de opleidingen gezondheidszorg kunnen op een grotere belangstelling rekenen. Maar KHBO staat de komende jaren ook voor enkele grote uitdagingen. Dat bleek tijdens de officiële opening van het nieuwe academiejaar op de Campus Brugge.

De KHBO-opleidingen in de gezondheidszorg liggen dit academiejaar goed in de markt. Vooral voor verpleegkunde, één van de knelpuntberoepen is er een grote belangstelling met een spectaculaire toename van ruim 40 %. De studentenpopulatie neemt het zevende jaar op rij toe. De KHBO telt nu zo’n 3.750 studenten verspreid over 4 departementen in Brugge en Oostende.

Fusie

Tijdens de academische zitting kwam onder meer de schaalvergroting die er aan zit te komen aan bod door de fusie met de KATHO. “We gaan éénn grote West-Vlaamse katholieke hogeschool vormen met 13.000 studenten en 6 verblijfplaatsen. Dat wordt één van de grootste hogescholen in Vlaanderen en dat moet afgerond zijn in 2016. Maar intussen moet er een organisch geheel gevormd worden”, zegt William De Groote, voorzitter van de KHBO.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier