5 jongeren opgepakt voor diefstal met geweld op 20-jarige fietsster

Redactie KW

Speurders van de lokale recherche van de politiezone Vlas hebben de voorbije week de daders van een ophefmakende diefstal met geweld kunnen oppakken. De feiten dateren van ruim een jaar geleden.

De diefstal met geweld dateert van oktober 2010. Een 20-jarige studente keerde na afloop van het Student Welcome Concert terug naar huis. In de Zwevegemsestraat werd ze van haar fiets geschopt door een onbekende die samen met een kompaan haar handtas probeerde buit te maken. Toen de jonge vrouw zich verweerde, werd ze hard aangepakt. Ze incasseerde zware slagen op het hoofd. Enkele mensen die getuige waren van de brutale overval, werden door bijkomende daders duidelijk gemaakt dat ze beter niet tussenbeide kwamen.

Politie en parket namen de zaak ernstig en zetten een team speurders in om de daders te identificeren. Dat leidde een jaar na de feiten tot resultaat. Vijf mensen, onder wie één minderjarige, werden opgepakt. Het gaat om een groep allochtonen uit de streek van Kortrijk, Wevelgem en Waregem..

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier