4e inbraak in 7 maanden in computerzaak Alfa Solutions in Izegem

Redactie KW

Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag voor de vierde keer in zeven maanden tijd toegeslagen in de computerzaak Alfa Solutions, langs de Gentsestraat in Izegem. Dat bevestigt de zaakvoerder donderdagvoormiddag. De buit is, in tegenstelling tot de vorige keren, beperkt.

Minstens twee daders drongen donderdagmorgen om half drie de computerzaak binnen via de achterzijde. Ze forceerden daarbij een metalen rolluik dat recent was geïnstalleerd als bijkomende beveiligingsmaatregel na de vorige inbraken. De daders slaagden er ook nu weer in een toegangsdeur open te maken waardoor ze vrij spel kregen in de winkel.

Ervandoor met lege kluis van 100 kg

Ze gingen ervandoor met een vijftal laptops en een lege kluis van zowat honderd kilogram. Het is al de vierde keer in zeven maanden tijd dat er wordt ingebroken in de computerzaak. Volgens de zaakvoerder heeft bijkomende beveiliging verhinderd dat de buit groot is.

Het is niet duidelijk of de inbraak het werk is van de Noord-Franse bende die sinds begin januari zo’n 50 ramkraken en homejackings pleegde in voornamelijk Zuid-West-Vlaanderen, maar ook in Henegouwen en Noord-Frankrijk.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier