49 West-Vlaamse flitspalen beschadigd in 4 jaar tijd

Redactie KW

In West-Vlaanderen zijn sinds 2004 49 flitspalen beschadigd. Daarmee doet West-Vlaanderen het beter dan de andere Vlaamse provincies. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Verfaillie (CD&V). Dat schrijft de krant De Zondag.

De afgelopen vier jaar werden 33 procent van alle onbemande camera’s in Vlaanderen. opzettelijk of onopzettelijk beschadigd.

De gewestwegen in Vlaanderen tellen 1.015 roodlichtcamerapalen en 248 snelheidscamerapalen. De camera’s vormen steeds vaker het mikpunt van vandalisme. Vlaams parlementslid Verfaillie wilde van minister Crevits weten hoe erg het gesteld was met deze vorm van vandalisme.

Uit het antwoord van minister Crevits valt op te maken dat de camera’s vooral worden geviseerd in de provincie Antwerpen, de provincie met de meeste onbemande camera’s. In Antwerpen werden sinds 2004 118 vernielingen genoteerd. In Vlaams-Brabant ging het om 97 vernielingen, in Limburg om 81, in Oost-Vlaanderen om 67 en in West-Vlaanderen dus 49.

“In totaal werden de afgelopen vier jaar 33 procent van alle onbemande camera’s beschadigd. De verhouding van opzettelijke tegenover onopzettelijke beschadigingen bedraagt ongeveer 50 procent”, aldus Verfaillie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier