49-jarige motorrijder kritiek na mislukte stunt

Redactie KW

Een poging tot stuntrijden is voor een 49-jarige motorrijder uit Bredene faliekant uitgedraaid in het centrum van Waasten. De man was een van de zowat 4.000 motorrijders die op zondag 31 augustus in Kortrijk de start had genomen voor het vermaarde Vlastreffen.

Bij het verlaten van het centrum van Waasten, omstreeks 12.20 uur, voerde de man in de Iepersestraat met zijn Suzuki GSXR 1000 een zogenaamde ‘wheeling’ (rijden op één wiel) uit. Maar daarbij bemerkte hij te laat dat het parcours links afsloeg, de Kleine Bosstraat in. De man kon niet tijdig meer bijsturen en met een grote klap kwam hij in aanrijding met een andere motorrijder uit het gezelschap.

Beide motoren werden tegen de grond geworpen, maar het was vooral de onvoorzichtige chauffeur zelf die er het ergst aan toe was : hij bleek buiten bewustzijn. In allerijl werd hij door de hulpdiensten van Komen-Waasten naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht, waar zijn toestand nog altijd kritiek is.?(WB)

Een uitgebreid artikel over het Vlastreffen in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 5 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier