48 nieuwe appartementen achter station Poperinge

Redactie KW

Er komen 48 nieuwe appartementen op de voormalige bietensite achter het station van Poperinge. Deze site ligt er sinds de stopzetting van het bietentransport per trein vanuit Poperinge verlaten en verloederd bij.

Projectontwikkelaar De Zilvertorens zal er nu 48 zogeheten ‘zilverflats’ bouwen. Het gaat om een kernversterkend woonproject in samenwerking met de NMBS-Holding, die eigenaar is van de site van bijna 1 hectare groot, en met het RVT Onze Lieve Vrouw Gasthuis, dat op slechts 150 meter van de site ligt.

Zorgfunctie

Zilverflats zijn flats met een zorgfunctie. Bouwtechnisch gaat het om residentiële appartementsgebouwen zonder gemeenschappelijke zalen, met aangepaste accommodaties (keuken, badkamer, lift…) voor rolstoelgebruikers. anuit het RVT OLV Gasthuis zullen een aantal diensten geleverd worden aan de flatbewoners.

Het gaat om een koopformule, waarbij de NMBS-Holding de grond rechtstreeks verkoopt aan de bewoners. De appartementen zullen tussen de 200.000 en 225.000 euro kosten. De werken zullen nog vóór de zomer opgestart worden. De 48 appartementen moeten instapklaar zijn tegen de zomer 2014. Het gaat om het eerste project met dergelijke zilverflats in de Westhoek.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier