47ste Sint-Hubertusviering in Beauvoorde

Redactie KW

Naar traditie startte de dag met een viering in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, vlak aan het kasteel. Het gebeuren trok ondanks het miezerige weer dit jaar ruim 350 bezoekers.

“Het verhaal start eigenlijk bij pastoor Demeester uit Beauvoorde”, schetst Rik Morlion, de voorzitter van het Sint-Hubertuscomité. “Hij hield erg van paarden en hij wou zijn paard bij de religie betrekken. En hoe kon dit beter dan met de verering van Hubertus van Luik, de patroonheilige van de jacht.”

De eucharistieviering en de zegening achteraf werden opgeluisterd door het jachthoornensemble ‘Rallye Ieper’. De jagers schonken de priester voor de gelegenheid ook een geschoten haas als offer. Na de viering werden buiten de paarden en de honden elk afzonderlijk gezegend. Er werden een vijftig-tal paarden geteld, en een even aantal honden van alle rassen. Na de zegening kreeg elk van hen een gewijd broodje tegen hondsdolheid. Van daar ging een wandeling voort richting het grensdorpje Les Moères ,waar elke deelnemer een smakelijke Picon wacht. De organisatie kon hoe dan ook al een geslaagde editie noteren.

(CTM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier