47 bewoners De Noodhinder krijgen nieuwe kamer

Redactie KW

In het woon- en zorgcentrum De Noordhinder in Knokke-Heist krijgen tijdens de week van 7 tot 11 februari 47 van de 101 bewoners een nieuwe kamer. De verhuis komt er door de ingebruikname van de eerste fase van de nieuwbouw. De nieuwe kamers zijn ruimer en comfortabeler. Het bestuur van Knokke-Heist wil met de nieuwbouw inspelen op de toenemende vergrijzing in de kustgemeente zegt voorzitster Annie Vandenbussche van de autonome vereniging Het Dak die De Noordhinder uitbaat.

Omdat de grondprijs in Knokke-Heist zo duur is, laat het gemeentebestuur op de gesubsidieerde bouw van De Noordhinder nog een bijkomende verdieping bouwen die ze zelf bekostigt. Daardoor wordt de realisatie van een bijkomende woon- en zorgcentrum uitgespaard.

Door de ingebruikname van de nieuwbouw wordt ook de nieuwe centrale keuken opgestart. Dat is voorzien voor woensdag 9 februari. De nieuwe keuken zal de maaltijden bereiden voor De Noordhinder zelf en het woon- en zorgcentrum van Troost in Westkapelle. In maart zullen daar ook de warme maaltijden van het OCMW aan huis bijkomen.

De kostprijs voor de nieuwbouw aan De Noordhinder in Heist bedragen 20 miljoen euro. Het volledige werk moet klaar zijn in de loop van 2013.

(gw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier