45.000 toeschouwers voor Zomercarnaval

Redactie KW

De derde editie van het Zomercarnaval brak alle records. 45.000 mensen genoten van het wervelende spektakel van exotische danseressen en opzwepende muziek.

Voor de derde editie van het Zomercarnaval hielden de organisatoren woord : het werd groter en beter. Schaars geklede danseressen en opzwepende muziek zorgden voor een exotische sfeer. De kwaliteit lag hoog. Er was een mooie mix van stijlen en culturen. De aanwezigheid van straattheaterartiesten zorgde voor een gezellige sfeer.

Ondanks de dreigende regenwolken en de koude wind genoten 45.000 toeschouwers van het spektakel. Sommigen stonden al een uur voor de start te wachten.

Net zoals de vorige jaren deden de organisatoren een oproep naar de toeschouwers om zich in het geel uit te dossen. „Die oproep kan nog beter opgevolgd worden”, klinkt het bij organisator Frank Holvoet. “Maar we waren toch al tevreden dat heel wat horecapersoneel in onze T-shirts aan het werk was.”

Aan de hele organisatie werkten 100 tot 120 vrijwilligers mee. „Voor het eerst werkten we ook samen met politie, brandweer en Rode Kruis. Die samenwerking verliep uitstekend. Op het Schouwburgplein was een straatartiest van een fiets gevallen en die werd in een mum van tijd naar het ziekenhuis gebracht”, weet Frank Holvoet.

Het volledige artikel verschijnt in De Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 29 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier