420.000 euro voor nieuwe fietspaden in Poperinge

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits trekt ruim 420.000 euro uit voor de aanleg van een nieuwe verkeersveilige fietspaden in Poperinge. Het gaat om de aanleg van enkelrichtingsfietspaden langs de Watouseweg tussen de Provenseweg en Sint-Jan-ter-Biezen.

De fietspaden komen langs beide zijden van de weg en zullen 1,75 meter breed zijn. Er wordt in een strook van 2 meter voorzien tussen de weg en het fietspad. Ter hoogte van de bebouwde kom in Sint-Jan-ter-Biezen komt er een middengeleider. In een tweede fase zullen de fietspaden langs de Douvieweg tot aan de bebouwde kom van Watou worden aangelegd.

De werken zijn gepland voor volgend jaar en gebeuren door de provincie in nauwe samenwerking met de stad Poperinge. Volgens burgemeester Christof Dejaegher dient het nieuwe fietspad naar Watou niet alleen de vele scholieren en andere fietsers, maar krijgt het fietspad ook een kunstzinnige bestemming van en naar het bekende kunstdorp Watou. “De vele toeristen zullen ongetwijfeld ook heel dankbaar zijn voor deze belangrijke realisatie,” meent hij.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier