40 bakkerijen over te nemen in West-Vlaanderen

Redactie KW

MET VIDEO – Terwijl de bakkersopleidingen in de lift zitten, sluiten steeds meer zelfstandige bakkers de deur. Het is tegenwoordig niet zo vanzelfsprekend om een bakkerij over te laten want heel wat afgestudeerde bakkers kiezen voor een vaste job bij een industriële bakkerij. In West-Vlaanderen zijn er vandaag zo’n 40 bakkerijen over te nemen.

Meer dan 400 leerlingen volgen in Ter Groene Poorte in Brugge een bakkersopleiding. Dat is een stijging van 10 % in vergelijking met vorig jaar. Brugge is de grootste bakkersschool maar ook de andere West-Vlaamse opleidingen doen het goed. En toch staan er in West-Vlaanderen heel wat bakkerijen over te nemen. Want als zelfstandig bakker moet je er wel wat voor over hebben. Je hebt weinig vrije tijd, je moet ‘s nachts opstaan, en je winkel moet dan ook nog goed draaien.

Over te nemen

West-Vlaanderen telt volgens de beroepsorganisatie nog zo’n 800 zelfstandige bakkers. Al heel wat dorpen moeten het stellen zonder warme bakker. Momenteel zijner 40 zaken over te nemen in onze provincie.

40 bakkerijen over te nemen in West-Vlaanderen

Bekijk hier de reportage

(BS/BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier