4 zwakbegaafde vrouwen seksueel misbruikt op Ziekenzorgkamp

Rechtbank Kortrijk
Redactie KW

Vier zwakbegaafde vrouwen zijn seksueel misbruikt op een Ziekenzorgkamp in Spa in de Ardennen. Dat heeft het parket van Kortrijk ons bevestigd. De dader is een vrijwillige begeleider uit Wevelgem. Hij wordt verdacht van verkrachting. De man is voorlopig vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

De zedenfeiten speelden zich af in een vakantiecentrum in Spa, tijdens een kamp van Ziekenzorg. Een groep volwassenen was daar eind juni-begin juli op vakantie, onder hen ook enkele zwakbegaafde vrouwen uit Zuid-West-Vlaanderen. Terug thuis kwamen de tongen los.

De dader is een man van 66 uit Wevelgem. Een vrijwilliger van de CM die mee was op kamp om de groep te begeleiden. Hij werd opgepakt, verhoord door de politie en weer vrijgelaten, onder strenge voorwaarden.

De ondervraging van de slachtoffers was niet evident. De vrouwen zijn zwakbegaafd en dus moest de politie bijzondere technieken gebruiken.


Het onderzoek in de zedenzaak is nog volop bezig. Ziekenzorg betreurt wat is gebeurd, en spreekt over ontoelaatbare handtastelijkheden, en niet over verkrachting. De vrijwilliger is door de organisatie onmiddellijk op non-actief gezet. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier