4 nieuwe tentoonstellingen in Kunstmuseum aan Zee

In het kunstmuseum aan zee, de nieuwe naam voor het PMMK in de Oostendse Romestraat, zijn vier nieuwe tentoonstellingen geopend.
Redactie KW

In het Kunstmuseum aan Zee, de nieuwe naam voor het PMMK in de Oostendse Romestraat, zijn vier nieuwe tentoonstellingen geopend. Maar liefst 140 werken van Leon Spilliaert staan er opgesteld. Er zijn ook nieuwe collectiepresentaties van Marcel Broodthaers en Luc Peire. Dat alles past in een grote presentatie van het zeer diverse werk van de kunstenaar Marc Camille Chaimowicz.

De opening van het vierluik, één tentoonstelling en drie nieuwe collectiepresentaties is al het tweede wapenfeit van het nieuwe kunstmuseum aan zee. Tot half december staat heel wat hier in het teken van Chaimowicz. Een Pools-Frans-Britse kunstenaar die exposeert met zijn eigen oeuvre van de laatste 35 jaar.

In het Kunstmuseum aan Zee beloven ze om kunstenaars, artiesten en verwanten steeds met elkaar te confronteren. Dus is er ook veel meer te zien dan het werk van 1 kunstenaar. Vooral de nieuwe Leon Spilliaertpresentatie met 140 werken zal veel belangstelling genieten.

Naast Chaimowicz en Spilliaert is er aandacht voor West-Vlaming Luc Peire en zijn tijdgenoten. Een deel van zijn tentoonstelling van 1957 in Knokke is hier heropgesteld. Een andere zaal is dan geweid aan Marcel Broodthaers. Volgens de conservator is dit project en vooral de Spilliaertpresentatie een introductie op de grote openingstentoonstelling van het Kunstmuseum aan Zee komend voorjaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier