4 jaar celstraf voor aanranding van verschillende vrouwen

Redactie KW

Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur heeft van de correctionele rechtbank van Brugge vier jaar celstraf gekregen, waarvan de helft effectief, voor de aanranding van de eerbaarheid van vijf vrouwen. Drie van de meisjes waren op het moment van de feiten nog minderjarig.

De feiten deden zich voor toen de man met zijn vrachtwagen op weg was voor zijn werk. Hij zette zich langs de kant van de weg en klampte nietsvermoedende slachtoffers aan. Hij betastte hen en gebruikte daarbij geweld. Zijn slachtoffers konden echter steeds wegvluchten. Drie van hen waren op dat moment nog minderjarig. De feiten deden zich voor tussen 20 maart en 12 augustus vorig jaar in Lichtervelde, Brugge, Lochristi, Kapelle-op-den-Bos en Leuze. De man ontkent echter alles, maar de verklaringen van de slachtoffers bewijzen het tegendeel.

Hij werd ook veroordeeld voor belaging van een vrouw in Blankenberge, opzettelijke slagen en verwondingen tegenover een vrouw en een diefstalpoging van een i-pod waarbij hij geweld had gebruikt in Zeebrugge. Naast een celstraf van vier jaar, waarvan de helft effectief, is de man ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan de burgerlijke partijen moet hij een schadevergoeding betalen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier